Clarity Solutions

Διαφάνεια

Η Clarity Solutions έχει σαν αποστολή να καταστήσει τον οργανισμό σας πιο ευέλικτο, διαφανή και αποτελεσματικό. Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά. Τι σημαίνει η έννοια της διαφάνειας και γιατί είναι τόσο σημαντική για την επιτυχία σας;

Διαφανής είναι ένας οργανισμός όταν είναι εμφανή στην διοίκηση και στους μετόχους του όλα τα σημεία της λειτουργίας του καθώς και η απόδοση τους.

Όταν ένας οργανισμός είναι διαφανής είναι γνωστές οι επιτυχίες του αλλά και οι αποτυχίες του και εμφανή τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης. Επίσης είναι γνωστές και μετρήσιμες οι αποδόσεις του οργανισμού σε δείκτες κλειδιά και είναι εφικτή η σύγκριση αυτών των στοιχείων με προηγούμενα ώστε να μπορεί να διαπιστωθεί η σχετική πρόοδος και να τεθούν ρεαλιστικοί μεν αλλά φιλόδοξοι δε, στόχοι για το μέλλον.

Τέλος η ψηφιοποίηση των διαδικασιών και της εκτέλεσης των έργων συμπληρώνουν την ξεκάθαρη εικόνα της διοίκησης για την κατάσταση της εταιρίας.

Ο ανασχεδιασμός των διαδικασιών είναι μία εργασία η οποία αποκαλύπτει τις αδυναμίες και τα σημεία που πονούν σε έναν οργανισμό. Είναι ένα παράπλευρο ωφέλημα, το οποίο είναι τελικά πιο σημαντικό από αυτό καθαυτό τον ανασχεδιασμό. Φέρνει στο φως όλες εκείνες τις λεπτομέρειες οι οποίες δυσχεραίνουν τους  ανθρώπους σας κάθε μέρα και παράγει συγκεκριμένες βελτιώσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν στο μέλλον. Αυτό επιτρέπει στην διοίκηση να έχει μία ακριβέστατη εικόνα των βελτιώσεων που απαιτούνται, ώστε να μπορεί να προτεραιοποιήσει και να προγραμματίσει τις ενέργειες της.

Επίσης η ψηφιοποίηση της Διαχείρισης των Έργων και η εκπαίδευση των εργαζόμενων στην Διαχείριση Έργων (Project Management), συμβάλλει καθοριστικά στην διαφάνεια του οργανισμού. Γίνεται πλέον ορατό στην διοίκηση η πορεία των έργων και το πότε θα παραδοθούν τα αποτελέσματα. Επιπλέον η διοίκηση έχει την ευχέρεια να εντοπίζει κάθε καθυστέρηση και μπορεί να παρέμβει προς επίλυση των προβλημάτων.

Τέλος, βασικά εργαλεία διαφάνειας είναι η ολιστική αξιολόγηση και το reporting των δεικτών κλειδιά για την υγεία του οργανισμού. Η αξιολόγηση, όχι μόνο των εργαζόμενων, αλλά και των προϊσταμένων, είναι κομβικής σημασίας ώστε να εμπεδωθεί μία κουλτούρα διαφάνειας. Μίας κουλτούρας όπου εκ των προτέρων όλοι γνωρίζουν ότι τα προβλήματα θα συζητηθούν και τίποτα δεν θα μπει κάτω από το χαλί.

Η Clarity Solutions έχει την μέθοδο ώστε να υλοποιήσει το σύνολο των ενεργειών οι οποίες θα καταστήσουν τον οργανισμό σας πιο διαφανή και θα σας επιτρέψουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να στήσετε και να υλοποιήσετε τις στρατηγικές για την ανάπτυξη του οργανισμού σας. Μία έννοια τόσο απλή αλλά και τόσο σύνθετη στην πράξη.

Back to top