Clarity Solutions

Ευελιξία

Η Clarity Solutions έχει σαν αποστολή να καταστήσει τον οργανισμό σας πιο ευέλικτο, διαφανή και αποτελεσματικό. Τι σημαίνει όμως η έννοια της ευελιξίας και γιατί είναι τόσο σημαντική για την επιτυχία σας;

Ευέλικτος είναι ο οργανισμός που έχει την δυνατότητα να προσαρμόζεται στις αλλαγές του περιβάλλοντός του με ταχύτητα και με αυτοπεποίθηση. Όσο απλή είναι η ευελιξία ως έννοια, τόσο σύνθετη είναι στην υλοποίησή της. Η δυσκολία όμως συνεπάγεται και μία μεγάλη ανταμοιβή. Μπορεί να γίνει μία μοναδική ικανότητα του οργανισμού σας η οποία συνεχώς να παράγει σημαντικά αποτελέσματα για εσάς.

Για να συζητήσουμε την έννοια της ευελιξίας πρέπει πρώτα να λύσουμε μία παρεξήγηση. Πολλές φορές η ευελιξία παρερμηνεύεται και υποβιβάζεται απλώς στον να “παρατούμε την δουλειά” μας για μικρά χρονικά διαστήματα μπροστά σε κάποια επείγουσα ανάγκη. Ναι, προφανώς αν έχουμε πάρει φωτιά τότε όλοι θα αφήσουμε την δουλειά μας και θα εργαστούμε για να την σβήσουμε. Αυτό όμως δεν είναι ευελιξία για τον απλούστατο λόγο ότι μόλις σβήσει η φωτιά, όλοι θα γυρίσουμε πίσω στις ίδιες εργασίες μας τις οποίες θα εκτελούμε με τον ίδιο τρόπο.

Επίσης πολλές φορές η κακή οργάνωση μιας εταιρίας, παρουσιάζεται σαν ευελιξία. Ναι, ο κόσμος είναι απρόβλεπτος αλλά δεν είναι δυνατόν κάθε εβδομάδα να αναγκαζόμαστε για κάποιον διαφορετικό κάθε φορά λόγο να δρούμε κακώς εννοούμενα “ευέλικτα”, δηλαδή πυροσβεστικά. Αν συμβαίνει αυτό συχνά, η εταιρία σας δεν είναι ευέλικτη, είναι μη επαρκώς οργανωμένη.

Η πραγματική έννοια της ευελιξίας υποθέτει την ικανότητα γρήγορης προσαρμογής και παραγωγής μακροπρόθεσμών αλλαγών. Αλλαγών δηλαδή οι οποίες δεν έχουν βραχυπρόθεσμο και πυροσβεστικό χαρακτήρα, αλλά είναι συστημικές και μπορούν να διατηρηθούν για όσο μεγάλα χρονικά διαστήματα απαιτηθεί, έως την επόμενη αλλαγή.

Βασική προϋπόθεση ενός ευέλικτου οργανισμού είναι η ικανότητά του να μαθαίνει και η ικανότητά του να αλλάζει. Πρόκειται για δύο ικανότητες οι οποίες μαθαίνονται και τελειοποιούνται με τον ίδιο τρόπο. Εξασκούμενες. Με την πρακτική τους εφαρμογή εκτός των άλλων συνδιαμορφώνουν την κουλτούρα του οργανισμού και προβλέπουν ακριβέστερα από οτιδήποτε άλλο την μελλοντική επιτυχία του οργανισμού.

Η Clarity Solutions έχει την εμπειρία και γνωρίζει την μέθοδο  ώστε να υλοποιήσει το σύνολο των ενεργειών οι οποίες θα καταστήσουν τον οργανισμό σας πιο ευέλικτο και θα σας επιτρέψουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να στήσετε και να υλοποιήσετε τις στρατηγικές για την ανάπτυξη του οργανισμού σας.

Back to top